Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplamda 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Şıldak, anız yakmanın çevreye ve ekosisteme verdiği zararları vurgulayarak, bu konuda ciddi yaptırımların uygulanacağını belirtti.
Şıldak, yazılı açıklamasında anız yakmanın temel ekolojik sistemlerin dengesinin bozulmasına, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına, doğal zenginliklerin tahribine yol açtığını hatırlattı. Çevre Kanunu gereği bu tür faaliyetlerin cezalandırılacağını vurgulayan Vali, anız yakma yasağına uymayanların jandarma ve emniyet ekiplerince tanzim edilen tutanaklarla cezalandırıldığını açıkladı.
Şıldak, anız yangınlarının yoğun olduğu son 15 günde 206 kişiye 14 milyon lira ceza kesildiğini belirtirken, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi. Tarım arazilerinde anız yakmanın ciddi bir sorun oluşturduğunu vurgulayan Vali, çiftçilerin can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür uygulamalara karşı etkili önlemler alınacağını ifade etti.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, çevrenin korunması ve ekolojik dengeye zarar veren faaliyetlerin önlenmesi için kararlılıkla çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]