Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı. İki kulübün de aldığı cezalar şu şekilde:
Galatasaray A.Ş. Kulübü, 28.10.2024 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi gereğince PFDK’ya sevk edildi.
Beşiktaş A.Ş. Kulübü ise aynı müsabakadaki çirkin tezahüratın yanı sıra “saha olayları”, “talimatlara aykırı hareket” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” sebepleriyle çeşitli maddeler uyarınca PFDK’ya sevk edildi. Ayrıca, Beşiktaş A.Ş. görevlisi Sezgin Gülnar‘ın aynı maçtaki saldırısı nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi gereğince 29.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.
PFDK’nın aldığı bu kararlar, derbinin atmosferine dair yaşanan olumsuzluklara karşı caydırıcı bir önlem olarak değerlendiriliyor. Kulüpler, yaşanan olayların ardından aldıkları cezalar doğrultusunda gerekli tedbirleri alarak futbolun fair-play ruhuna daha fazla önem vermeye yönlendirilmeye çalışılacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]