TBMM Genel Kurulu’nda yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapay zeka uygulaması aracılığıyla İzmir Körfezi’nin 10 yıl sonrasının fotoğrafını gösterdi. Bakan, bu fotoğrafın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alacağı önlemlere bağlı olarak körfezin geleceğini nasıl etkileyeceğini ortaya koydu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın açıklamaları özellikle CHP sıralarında rahatsızlığa neden oldu. Kurum, İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri konusuna da değinerek, bakanlık olarak aldıkları tedbirleri ve oluşturdukları acil eylem planını paylaştı.
Bakan Murat Kurum, İzmir Körfezi’ndeki çevresel sorunları çözmek adına bilim kurulu oluşturduklarını ve 15 maddelik bir acil eylem planı hazırladıklarını belirtti. Ayrıca, körfezden getirilen su numunesiyle heyecanlanan vekillerin tepkisine de değinen Kurum, çevre konusundaki hassasiyetlerini vurguladı.
Bakan Kurum’un açıklamalarıyla birlikte çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularında alınması gereken önlemler ve yapılması gereken çalışmaların önemi bir kez daha gündeme geldi. Özellikle İzmir Körfezi’nin durumu, çevre bilincinin ve koruma çalışmalarının ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]