Senegal Cumhurbaşkanı Faye, başkent Dakar yakınlarındaki Diamniadio’da Türk şirketi AVCI Global’e ait tekstil fabrikasının açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Faye, açılış konuşmasında fabrikanın Senegal’in yeniden üretime yönelişinin ve ülkenin sanayi geçmişiyle yeniden bağ kurmasının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.
Faye, tören kapsamında Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve şirket yetkilileriyle birlikte fabrikayı gezdi. Cumhurbaşkanı, üretim süreçleri hakkında bilgi aldı ve çalışanlarla sohbet etti.
Faye, Diamniadio Özel Ekonomik Bölgesi’nde kurulan bu fabrikanın, Senegal’in sanayi geçmişiyle kısmen yeniden buluşmasını sağladığını ifade etti. Ayrıca, ülkenin geleceğe yönelik kalkınma hedeflerine önemli katkılar sunacağını vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]