Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Batı Şeria’daki Sağlık Durumundan Endişe Duyuyor.
Ghebreyesus, Batı Şeria’daki sağlık altyapısına yönelik saldırıların ve artan hareket kısıtlamalarının sağlık hizmetlerine erişimi engellediğini belirtti. Batı Şeria’da Ekim 2023’ten bu yana 124’ü çocuk olmak üzere 500 Filistinlinin hayatını kaybettiğine, 5 bin 150’den fazla kişinin yaralandığına işaret etti.
Ghebreyesus, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlık hizmetlerinin kutsallığına her zaman uyulması gerektiğini belirtti.
İsrail güçleri Batı Şeria’da Filistinlilere baskınlar düzenlemeye devam ediyor. El-Emari ve Celezun Mülteci Kampları’nda yaşanan saldırılarda birçok Filistinli yaralandı ve gözaltına alındı.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan çatışmalarda 547 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 185 kişinin gözaltına alındığını belirtildi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Gazze’nin insani yardımlara erişiminde yaşanan zorluklar da vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]