Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere dini bayramlar öncesi yardım yapmaya devam ediyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 847,6 milyon TL ek kaynak aktaracaklarını açıkladı.
Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda bu tutar 450.8 milyon lira iken, 2022’de 223.7 milyon lira, 2021’de ise 183 milyon lira olarak belirlenmişti. Enflasyon ve yoksulluk arttıkça ödenen yardım miktarı da katlanarak artıyor. Bir yılda Kurban Bayramı’nda aktarılan tutar 1.9 katına çıkmıştır.
Dini bayramlar öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimleri için yılda iki kez destek veriliyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’nda da 837.3 milyon TL ek kaynak ayrılmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi hanelere yapılan kaynak ödemelerine ilişkin veriler şu şekildedir:
Reklam & İşbirliği: [email protected]