Hamas, Gazze Şeridi’nin geleceği konusunda yapılan planları ve yabancı güçlerin müdahale girişimlerini sert bir dille reddetti. Yapılan yazılı açıklamada, Filistin iradesini devre dışı bırakmayı amaçlayan her türlü girişimin karşısında olunduğu vurgulandı.
Hamas’ın açıklamasında, Gazze’nin idaresinin tamamen Filistinlilere ait olduğu ve her kesimden Filistin halkının bu konuda mutabık olduğu belirtildi. Ayrıca, Filistin halkının kendi özgürlük ve kaderini tayin hakkına sahip olduğu vurgulanarak, dış müdahalelere karşı durulacağı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Arap ve İslam ülkelerine Filistin halkına destek olmaları çağrısında bulunuldu. Siyonist soykırım savaşını durdurmak için baskı yapılması ve Filistin topraklarındaki varlıklarını savunacakları savaşta destek vermeleri istendi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]