Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in sivillere karşı işlediği ihlallere ilişkin BM yetkililerine mektup gönderdi. Mansur, İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri yasadışı ve insanlık dışı bir şekilde göçe zorladığını belirterek çocuklarda oluşturduğu travmaya dikkat çekti.
Mansur, İsrail’in uluslararası hukuku ağır bir şekilde ihlal ettiğini vurgulayarak, Gazze’deki insani yardım alanlarını ve BM sığınaklarını bile ölüm alanlarına dönüştürdüğünü ifade etti. İsrail’in sivillere yönelik her türlü korumayı ihlal ettiğini ve uluslararası insancıl hukuku parçaladığını belirtti.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarının son 24 saatte 50 Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 54 Filistinlinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Toplam hayatını kaybeden Filistinli sayısının 38 bin 345’e, yaralananların sayısının 88 bin 295’e ulaştığı ifade edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]