Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Ayten Şaban Diri İlkokulu ve Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenler ve görevliler, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül’de öğrencilerle buluşacak ders kitaplarını hazırlamak için harekete geçti. Ders kitapları tek tek ayrılarak sıraların üzerine yerleştirildi.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, okula gelerek ders kitaplarını sıralara yerleştirdi ve incelemelerde bulundu. Koçak, yeni müfredat kapsamındaki kitapların 2024-2025 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanacağını belirtti. Bu kapsamda, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim ve mesleki eğitim için toplam bin 531 farklı ders kitabı basıldı.
Kitapların arkasındaki karekodlar sayesinde öğrenciler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yönlendiriliyor. Bu sayede öğrencilerin daha etkili ve keyifli bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor. Ayrıca, kitaplarda milli ve manevi değerlere, yerli ve milli teknolojilere ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan projelere de yer verildi.
2003-2004 eğitim öğretim yılında başlatılan “Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi” kapsamında bugüne kadar 4 milyar 131 milyon 710 bin 459 ders kitabı ve yardımcı kaynak dağıtımı yapıldı. Bu proje ile öğrencilere daha fazla destek sağlanarak eğitim kalitesinin arttırılması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]