Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liderliğinde gerçekleştirilen “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne dayalı önemli bir adım atıldı. Bakan Tekin’in imzasını taşıyan “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” konulu resmi yazı, tüm 81 ile gönderildi.
Resmi yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “Erdem-Değer-Eylem” çerçevesinde değerlerin kişiyi erdemlere ulaştıran bir yol olarak kavramsallaştırıldığı belirtildi. Modelin ana hedefi ise eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, ve erdemli insandan da “Huzurlu Aile ve Toplum” ile “Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan” hedeflerine ulaşmaktır.
“Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” konulu ders, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde 40 dakika süreyle verilecek. Bu dersle öğrencilere vatan sevgisi, kardeşlik, yardımseverlik, adalet ve özgürlük gibi değerler Türk ve Filistin halklarının tarihi olayları üzerinden öğretilecektir. Ders, Türk ve Filistin halklarının ortak kaderini, kardeşlik ve vatanseverlik duygularını öğrencilere aktaracak ve duygusal empati aktiviteleri ile desteklenecektir.
Ortaöğretim kademelerinde de “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” konulu ders, öğrencilerin vatan sevgisi, bağımsızlık, adalet, kardeşlik ve özgürlük gibi değerlerle yoğrulmasını amaçlamaktadır. Osmanlı’nın ve Filistin halkının tarihi mücadeleleri üzerinden Türk ve Filistin halklarının ortak değerleri vurgulanacak ve öğrencilerin duygusal olarak etkilenmeleri sağlanacaktır.
Bu eğitim programıyla Türk ve Filistin halkları arasındaki tarihi bağlar ve kardeşlik duyguları öğrencilere aktarılacak, vatan sevgisi ve insanlık değerleri üzerinde derin bir düşünce ve duygu oluşturulacaktır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]