Bugün itibariyle yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi başladı. Türkiye genelinde tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ders başı yaptı.
Okulların açılış gününde “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla özel bir açılış dersi gerçekleştirildi.
– Bu yıl yeni müfredat ilk defa bazı sınıflarda uygulanacak. Ders içerikleri yüzde 35 oranında sadeleştirildi.
– Anasınıfı ile 1, 5 ve 9’uncu sınıflar için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat hayata geçirilecek.
– İlk kademelerde “beceri örgüsü” temelli ders kitapları kullanılacak.
– Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu hafta uyum rehberlik çalışmaları yapılacak.
– 8 Kasım’da başlayacak olan bir haftalık ara tatil ile öğrencilere dinlenme fırsatı verilecek.
– Eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 17 Ocak’ta sona erecek, ikinci dönem ise 3 Şubat’ta başlayacak.
– Yıl sonu karneleri 20 Haziran’da dağıtılacak. Öğrenciler, 28 Mart’ta bir haftalık aralık tatiline çıkacaklar.
Bu yıl eğitim-öğretim sürecinde birçok yeni uygulama ve yenilik hayata geçirilirken öğrencilerin daha verimli bir şekilde eğitim almaları hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]