İspanya 1. Futbol Ligi La Liga’nın 33. haftasında Barcelona, deplasmanda Valencia’yı 4-2’lik skorla mağlup etti. Maçın ilk yarısını 2-1 yenik kapatan Barcelona, Valencia kalecisi Giorgi Mamardashvili’nin ceza sahası dışında topa el ile müdahalesi sonucu 49. dakikada kırmızı kart görmesiyle rakibine karşı üstünlüğü ele geçirdi.
Barcelona’nın gollerini Fermin Lopez (Dakika 22) ve hat-trick yapan Polonyalı yıldız Robert Lewandowski (Dakika 49, Dakika 82 ve Dakika 90+3) kaydederken, Valencia’nın gollerini Hugo Duro (Dakika 27) ve penaltıdan Jose Luis Garcia (Dakika 38) attı.
Bu galibiyetle puanını 73’e çıkaran Barcelona, lider Real Madrid’in 11 puan gerisinde ligde ikinci sırada yer aldı. Ayrıca, Real Madrid’in 4 Mayıs Cumartesi günü evinde Cadiz’e karşı oynayacağı maçta şampiyonluğunu ilan etme ihtimalini de elinden aldı. Valencia ise 47 puanla 8. sırada yer aldı. Barcelona’nın deplasmandan aldığı bu önemli galibiyet, La Liga’nın zirvesindeki mücadelesini sürdürmesine olanak tanıdı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]