Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, AFAD, Kızılay ve TİKA gibi kuruluşlar aracılığıyla ülkenin merhamet ve şefkat elini Bosna-Hersekli kardeşlere uzattığını belirtti.
Erdoğan, Bosna-Hersek’in Jablanica, Konjic ve Fojnica gibi bölgelerinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 40 kişinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Yardımların, acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgeye gönderildiğini aktardı.
Erdoğan’ın paylaşımına göre, yardımlar arasında 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1050 battaniye, 1130 gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabı ve içme suyu tedariki yer alıyor. Türkiye, Bosna-Hersekli kardeşlerin bu zor günlerinde yaralarını sarmaya yardımcı olmayı hedefliyor.
Erdoğan, paylaşımında Bosna-Hersek’teki sel felaketine ilişkin fotoğraflara da yer vererek, tüm sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye’nin Bosna-Hersek’e desteğinin devam edeceği vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]