Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, Güney Kore ordusunu geçen hafta gerçekleşen “askeri saldırı” olarak değerlendirdiği “bir dizi drone sızıntısı” ile suçladı. Bakanlık, Kore yarımadasında “her an savaş çıkabileceği” konusunda uyarıda bulundu.
Güney Kore’nin Dışişleri Bakanlığı, propaganda broşürleri taşıyan droneların Pyongyang üzerinde üç kez uçtuğunu iddia etti. Güney Kore Savunma Bakanı başlangıçta bu iddiaları yalanladı, ancak sonrasında Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin iddialarını teyit edemeyeceğini belirtti.
Kuzey Kore’nin Savunma Bakanlığı, drone sızıntılarını “güçlü bir saldırı” olarak nitelendirdi ve Güney Kore’yi “kül yığınlarına dönüşebileceği” konusunda uyardı. Bakanlık, Güney Kore’nin iddialarını kabul etmeyeceğini ve drone saldırısını sivil bir örgütün gerçekleştirdiği mazeretlerini reddedeceğini belirtti.
Güney Kore’nin ABD ile askeri bağlarını güçlendirmesi ve Amerikan ordusuyla yapılan tatbikatlar, Kore yarımadasındaki gerilimi arttırdı. İki ülke arasındaki gerginlik, sık sık karşılıklı olarak birbirlerine çöp ve broşür dolu balonlar göndermekle de sürüyordu. Bu olay ise Kuzey Kore’nin Güney’i drone saldırısıyla suçladığı ilk kez yaşanmış bir durumdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]