ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma iş birliğinde geliştirilen ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı, Türkiye’nin ilk insansız deniz aracı ihracatı başarısını elde etti. ULAQ, bir ilke imza atarak ilk ihracat sözleşmesini Katar ile yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Meteksan Savunma tarafından yapılan açıklamaya göre, ULAQ’nun Katar ile imzaladığı sözleşme, Türkiye’nin ilk insansız deniz aracı ihracat projesi olma özelliği taşıyor. Üretilecek ULAQ 11 PSV Liman/Üs Koruma İnsansız Deniz Aracı, keşif, gözetleme, istihbarat görevleri ve kritik tesis üs koruma faaliyetlerinde Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılacak.
Teslim edilecek olan ULAQ 11 PSV, üstün kabiliyetli bir platform üzerinde 12,7 milimetre otomatik silah sistemi, radar, kriptolu iletişim sistemleri ve otonomi yazılımı ile donatılacak. Bu özellikler sayesinde ULAQ, Katar’da güvenlik operasyonlarında önemli bir rol üstlenecek.
ARES Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Pehlivanlı, Türkiye’nin dünyada trend yaratan bir öncü ve müttefik konumuna gelmeyi hedeflediklerini belirterek, farklı konseptlerle donatılmış en iyi insansız deniz araçlarını geliştirmeye devam ettiklerini vurguladı.
Meteksan Savunma Otonom Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Serkan Sevim ise Türkiye’nin ilk insansız deniz aracı ihracatını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye ve dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına motivasyonla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]