SON GELİŞMELER
--:--:--
USD49,37EUR55,23ALTIN6.580,08Istanbul18° Sağanak2:03İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
DÜNYA

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un Sıkıyönetim Kararı Geri Alındı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un Sıkıyönetim Kararı Geri Alındı

Güney Kore’de Yolsuzluk Soruşturması ve Seyahat Yasağı

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore’de üst düzey görevliler hakkında Yolsuzluk Soruşturma Ofisinin (CIO) yetkilisi Oh Dong-woon, Ulusal Meclis’te yaptığı açıklamada, soruşturmayı yürütenlere Yoon için seyahat yasağı getirilmesi talimatını verdiğini belirtti. Bu talimatın ardından Güney Kore Adalet Bakanlığı, Yoon hakkında seyahat yasağının çıkarıldığını duyurdu. Yoon hakkındaki soruşturmada kanıt niteliğindeki malzemelerin güvence altına alınması önem taşıyor.

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un Sıkıyönetim Kararı

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, “muhalefetin devlet karşıtı aktivitelere karışması” gerekçesiyle sıkıyönetim ilan etmişti. Ancak parlamentonun oylaması sonucunda sıkıyönetim kararı kaldırıldı ve Bakanlar Kurulu onayıyla geri alındı. Yoon, muhalefeti hükümetin işlevini engellemekle suçlayarak sıkıyönetimin Kuzey Kore yanlısı güçleri ortadan kaldırmayı ve anayasal özgürlük düzenini korumayı amaçladığını savunmuştu.

Son Durum ve Meclis Kararı

Sıkıyönetim ilanının ardından Savunma Bakanlığı, ordudaki komutanlara toplantı talimatı verip teyakkuzda olunması çağrısı yapmıştı. Ancak Ulusal Meclis’te yapılan oylamada sıkıyönetim kararının kaldırılmasına ilişkin önerge kabul edildi ve sıkıyönetim hükümsüz hale geldi. Bakanlar Kurulu onayıyla sıkıyönetimi sona erdiren Yoon, muhalefet partilerinin sıkıyönetim ilanına karşı çıkarak görevden alınması için meclise sunduğu önerge yeterli onay almadığı için kabul edilmedi.

Güney Kore’de yaşanan bu olaylar, siyasi gerginliği ve hükümet ile muhalefet arasındaki çatışmayı gözler önüne seriyor. Bu sürecin ülke siyaseti üzerindeki etkileri ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Benzer Haberler

Tümü
Muhsin Rızai ABD İran’ın Şartlarını Kısmen Kabul Etti Yanıt Yetersiz
Muhsin Rızai ABD İran’ın Şartlarını Kısmen Kabul Etti Yanıt Yetersiz
Rusya Kiev’e İHA Saldırısı Düzenledi 2 Ölü 9 Yaralı
Rusya Kiev’e İHA Saldırısı Düzenledi 2 Ölü 9 Yaralı
Fransa Liselerinde Eylemler Sürüyor 6 Bin 500 Gözaltı Kaydedildi
Fransa Liselerinde Eylemler Sürüyor 6 Bin 500 Gözaltı Kaydedildi
İran Irak Uçuşları Yarın Yeniden Başlıyor
İran Irak Uçuşları Yarın Yeniden Başlıyor
Pakistan Yemen Operasyonlarına Hava Gücüyle Katılıyor
Pakistan Yemen Operasyonlarına Hava Gücüyle Katılıyor
ABD Boston Hattında 6 Kişilik Kayıp Uçak İçin Arama Kurtarma Başlattı
ABD Boston Hattında 6 Kişilik Kayıp Uçak İçin Arama Kurtarma Başlattı
Yeni Kalem - Haberin Merkezi
Copyright © 2025 Tüm hakları YENİKALEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması