Eski bir istihbaratçı ve 17 yıllık bir gazi olan Guilbeau, ABD Temsilciler Meclisi Gazi İşleri Komitesi oturumunda Amerikan yönetimi ve Kongresinin İsrail politikasına karşı sert bir tepki gösterdi. Oturum esnasında ayağa kalkarak Kongre üyelerine seslenen Guilbeau, Amerika’nın İsrail’e milyarlarca dolar yardım yaparak Gazze’deki soykırıma suç ortaklığı yaptığını iddia etti.
Üzerindeki askeri kıyafetiyle dikkat çeken eski asker, İsrail’in Gazze’de çocukları diri diri yakmasına dikkat çekti. Guilbeau, Amerikan değerlerinin ve ulusal güvenliğin yok edildiğini savunarak, Kongre üyelerine “Hepinizden utanıyorum” dedi. Güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılan Guilbeau, medya mensuplarına yaptığı açıklamada Amerika Kongresinin İsrail’e yardım yaparken gazilere gereken desteği vermediğini vurguladı.
Gazilere verilen değerin azaldığını belirten Guilbeau, Kongre’nin İsrail’e milyarlarca dolar gönderirken Amerikan gazilerine yeterli yardımı yapmadığını söyledi. “Artık yeter” diyerek seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade eden eski asker, ülkenin kurtarılması için Kongre tarafından yapılanlara dur denmesi gerektiğini savundu. Guilbeau’nun çıkışı, Amerika’da İsrail politikalarına yönelik ses getiren bir tepki olarak yorumlandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]