ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Hawaii’nin Kilauea Volkanı’nın yerel saatle 02.00 civarında faaliyete geçtiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada, volkanın gün boyunca faaliyet gösterdiği ancak patlamanın bölge sakinleri için tehdit oluşturmadığı belirtildi. Lavların yaklaşık 650 dönümlük bir alanı kapladığı bilgisi paylaşıldı.
USGS’nin açıklamasına göre, patlamalar nedeniyle volkanik gaz salımının yüksek olduğu vurgulanırken, volkanın yeniden faaliyete geçme ihtimali nedeniyle sürekli olarak takip edildiği ifade edildi.
Kilauea, dünyanın en aktif yanardağlarından biri olarak biliniyor ve 1983 yılından bu yana birçok patlamaya ev sahipliği yapmıştır. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, volkanın aktivitelerini yakından inceleyerek bölge halkını bilgilendirmeye devam edecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]