Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırım kararını kınayarak, Amerikalı yetkililerin müzakerelere hazır oldukları yönündeki açıklamalarına işaret etti. Bekayi, ABD’nin hukuk tanımazlığını ve müzakere söylemlerinin aldatmacadan ibaret olduğunu belirtti.
Bekayi, ABD’nin bağımsız ülkelere yönelik yaptırım ve baskı politikasının uluslararası düzeyde hukukun üstünlüğünün ihlali ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit olduğunu vurguladı. Ayrıca, ABD’nin İran’ın diğer ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkilerini bozmaya yönelik eylemlerinin uluslararası hukukun ve serbest ticaretin temel ilke ve kurallarının açık ihlali olduğunu belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu tür tek taraflı ve gayrimeşru eylemlerin sonuçlarından ve etkilerinden ABD hükümetini sorumlu tuttuklarını belirtti. ABD Hazine Bakanlığı’nın İran Petrol Bakanı Paknejad ile İran petrolünü taşıyan bazı şirketlere yaptırım kararı aldığını duyurmasının ardından, İran’ın tepkisi sert oldu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a karşı aldığı yeni yaptırım kararını kınayarak, uluslararası hukukun üstünlüğünün ihlal edildiğini ve ABD’nin bu eylemlerinden sorumlu tutulacağını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]