İran’ın başkenti Tahran’da yapılan basın toplantısında Dışişleri Bakanı Bekayi, ülkenin dış politika gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bekayi, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın İran’a BM yaptırımlarını geri getirme tehdidini değerlendirirken, Avrupa ülkelerini nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmediği konusunda eleştirdi. Bekayi, eğer Avrupalı taraflar taahhütlerini yerine getirseydi, bu durumların yaşanmayacağını ve İran’ın yükümlülüklerini azaltmayacağını belirtti.
Bekayi, İran’ın hala anlaşmanın bir parçası olarak gördüğünü ve yükümlülüklerini azaltmanın ABD ve diğer tarafların anlaşmayı açıkça ihlal etmelerine bir yanıt olduğunu vurguladı. Avrupalı tarafların da anlaşmada ciddi ihlaller yaptığını ve yükümlülüklerini yerine getiremediklerini söyleyen Bekayi, tetik mekanizmasının İran’a karşı siyasi bir hamle olduğunu ifade etti.
İranlı Sözcü, ABD ile nükleer müzakerelerin ne zaman yeniden başlayacağı konusunda henüz bir zaman veya yer belirlenmediğini belirtirken, Kızılay Başkanı Kolivend, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını eleştirdi. Kolivend, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarını göstererek, en büyük zararın sivillere verildiğini ifade etti.
Kolivend, saldırılarda 126 kadın ve 41 çocuğun hayatını kaybettiğini ve bu kişilerin asker olmadığını belirtirken, Cenevre Sözleşmeleri’nin ihlal edildiğini vurguladı. Ayrıca Kızılay helikopterinin de hedef alındığını ve sağlık ekiplerine saldırılmaması gerektiğini söyledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]