“Shut it Down for Palestine” Grubu, BM Genel Sekreteri’nin New York’taki Konutu Önünde Gösteri Düzenledi
“Shut it Down for Palestine” isimli grup üyeleri, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in New York’taki resmi konutunun önünde toplanarak gösteri düzenledi. Göstericiler, Gazze’ye acil, engelsiz ve yeterli insani yardım ulaştırılması için BM’ye somut adım atma çağrısında bulundu. Ellerinde “Açlığı durdurun”, “Guterres: Sessizlik Suç Ortaklığıdır” ve “Gazze’ye hayat koridoru” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, BM’nin İsrail’e karşı daha net ve bağlayıcı adımlar atması gerektiğini belirtti.
Grup adına yapılan açıklamada, “BM’nin görevi sivilleri korumaktır. Guterres’in, Gazze’de yaşanan kıtlığı durdurmak için yetkisini kullanmaması kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi. Göstericiler, BM’nin Gazze’deki insani krize duyarsız kalmaması ve acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi. “Shut it Down for Palestine” grubu, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların sivilleri olumsuz etkilediği ve insani yardıma ihtiyaç duyulduğu gerçeğine dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri gösteriyle seslerini duyurmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]