SON GELİŞMELER
--:--:--

Trump’ın Ekonomi Değerlendirmesi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump’ın Ekonomi Değerlendirmesi






Trump’ın Ekonomi Değerlendirmesi | Trump, ABD Ekonomisi, Fed Faiz Kararı

Trump, Beyaz Saray‘da düzenlediği 2026 yılının ilk kabine toplantısında, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yönetiminin ilk yılında ekonomide sağladıkları başarılardan bahseden Trump, eski ABD Başkanı Joe Biden dönemine atfettiği “enflasyon kabusunu” sona erdirdiklerini ve muazzam bir ekonomik büyüme elde ettiklerini anlattı.

Trump, tarifelerin ulusal güvenliği güçlendirdiğini ve benzeri görülmemiş gelir sağladığını savundu. Tarifelerin şirketleri ABD’de üretim yapmaya zorladığına dair örnekler veren Trump, tarifeler konusunda ABD Yüksek Mahkemesinin vereceği kararın önemini vurguladı.

Trump, tarifeler sayesinde yüz milyarlarca dolar gelir elde ettiklerini ve bu parayı geri vermek istemediklerini belirterek, davayı açan tarafları “Çin merkezli” olmakla suçladı. ABD Başkanı, “Tarifeler çok daha yüksek olabilirdi. Bu konuda aslında oldukça nazik davrandık.” dedi.

Faiz oranlarının 2-3 puan daha düşük olması gerektiğini savundu Trump ve Fed’in faiz kararı konusundaki eleştirilerini de sürdürdü. Yeni Fed başkanını gelecek hafta açıklayacaklarını söyleyen Trump, bu göreve gelecek ismin “iyi iş çıkaracak biri” olacağını ifade etti.

Fed’in faiz oranlarınınkabul edilemez” derecede yüksek olduğunu vurgulayan Trump, ABD’nin en düşük faiz oranına sahip olması gerektiğini yineledi. Trump, faiz oranlarının 2, hatta 3 puan daha düşük olması gerektiğini kaydetti.

Fed, dün politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 3,5-3,75 aralığında sabit tutmuştu. Mevcut Fed Başkanı Jerome Powell‘ın görev süresi mayıs ayında sona eriyor. Trump‘ın Fed başkanlığı için aday gösterebileceği isimler arasında Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, eski Fed Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Warsh ve varlık yönetim şirketi BlackRock’ta yöneticilik yapan Rick Rieder bulunuyor.


Benzer Haberler
Trump, Obama Dönemi İklim Kararını Geri Çekti
Trump, Obama Dönemi İklim Kararını Geri Çekti
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Diplomasi Çalışmalarını Paylaştı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Diplomasi Çalışmalarını Paylaştı
Russell: UNICEF’in Geleceği ve Çocukların Durumu
Russell: UNICEF’in Geleceği ve Çocukların Durumu
Ehud Barak ve Jeffrey Epstein İlişkisi
Ehud Barak ve Jeffrey Epstein İlişkisi
Gökbilim Dünyası Yeni Kuyruklu Yıldızı Keşfetti: MAPS
Gökbilim Dünyası Yeni Kuyruklu Yıldızı Keşfetti: MAPS
AB Komisyonu Sözcüsü Thomas Regnier’den Dijital Platformlar Açıklaması
AB Komisyonu Sözcüsü Thomas Regnier’den Dijital Platformlar Açıklaması
Yeni Kalem - Haberin Merkezi
Copyright © 2025 Tüm hakları YENİKALEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması