İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Tahran ve Washington arasında imzalanması beklenen bir mutabakat zaptına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Habere göre, söz konusu belgede Hürmüz Boğazı’ndan geçecek İran gemileri için ABD protokolünün uygulanmasına dair herhangi bir madde yer almıyor.
Mutabakat zaptı, İran’ın 30 gün içinde Hürmüz Boğazı’ndaki geçiş trafiğini savaş öncesi seviyeye getirmesini öngörüyor. Buna karşılık ABD’nin de aynı süre zarfında deniz ablukasını tamamen kaldıracağı belirtiliyor.
Tesnim Haber Ajansı’nın haberinde, İran’ın dondurulmuş varlıklarının aşamalı olarak serbest bırakılmadığı takdirde bir anlaşmaya varılamayacağı iddia edildi. Bu durumun, müzakerelerin seyrini belirleyebilecek kritik bir unsur olduğu ifade ediliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]