ABC News’un dün yayımladığı röportajda, Gazze’de Dünya Merkezi Mutfak (WCK) çalışanlarının öldürüldüğü saldırının emrini veren İsrailli Albay Nochi Mendel, eylemi için pişmanlık duymadığını belirtti. Ekim 2025’te yapılan röportajda Mendel, saldırının kendisi tarafından yönetildiğini doğruladı.
Albay Mendel, saldırıda WCK görevlilerini hedef almadığını iddia etti. “Yaptığım şey için üzgün değilim,” diyen Mendel, konvoydaki araçlardan birine silahlı bir kişinin girdiğini tespit ettiklerini öne sürdü. Albay, o gece aldığı kararlardan pişmanlık duymadığını savundu.
World Central Kitchen (WCK) sözcüsü ise Albay Mendel’in iddialarını reddederek, bu tür açıklamalarda bulunan kişinin güvenilir olmadığını belirtti. WCK, saldırıya ilişkin bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma yapılması çağrısını yineledi.
Nisan 2024’te Gazze’de insani yardım operasyonu sırasında WCK araçlarına yönelik saldırıda yedi görevli hayatını kaybetmişti. İsrail ordusu, olayda
Reklam & İşbirliği: [email protected]