SON GELİŞMELER
--:--:--

Tunç Soyer bayramlarda ulaşım ücretine ilginç bir formül buldu 1 kuruş olacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tunç Soyer bayramlarda ulaşım ücretine ilginç bir formül buldu 1 kuruş olacak

Milli bayramlarda yasal olarak ulaşımı ücretsiz yapamayan Soyer konuya ilişkin ilginç bir çözüm buldu.

Soyer, yolcuların dini bayramlarda ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanacaklarını, milli bayramlarda ise yasal olarak ücretsiz yapamadıkları için sembolik olarak 1 kuruş ile hizmet vereceklerini belirtti. Soyer, ayrıca Kültürpark’taki eski İZFAŞ binasının, özel bir üniversiteye tahsisini iptal ettiklerini de söyledi.

Dini bayramlarda ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazetecilerin kent gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li belediyelerden dini ve milli bayramlarda toplu taşıma araçlarını ücretsiz yapmalarını istemesinin ardından konuyu meclis gündemine getireceklerini söyleyen Tunç Soyer, yolcuların dini bayramlarda ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanacaklarını söyledi.

Sembolik ücret olacak

Soyer, milli bayramlarda ise yasal olarak ücretsiz yapamadıkları için sembolik olarak 1 kuruş ile hizmet vereceklerini belirtti. Belediye Meclisi, ücretsiz ulaşım konusunu gelecek hafta yapılacak olan toplantıda görüşecek. Karar meclisten geçtikten sonra, 19 Mayıs’ta İzmir’de toplu taşıma araçlarında ücretler, 1 kuruş olacak.

Tarihi fabrika için onay bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon lira karşılığında satın aldığı Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın belediyeye verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediklerini açıklayan Soyer, “Fabrikanın hem fonksiyonu hem tasarımı ile ilgili uluslararası proje yarışması açacağız. Bu yarışma ödüllü olacak. Çok iyi bir şey çıkacağını umut ediyorum. İhale tamamlandı. Cumhurbaşkanının onayı bekleniyor” dedi.

Tahsis kararı iptal

Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanlığını yürüten Aziz Kocaoğlu zamanında özel bir üniversiteye tahsisi yapılan Kültürpark’taki eski İZFAŞ binasına dair de açıklama yapan Soyer, şunları söyledi: “İZFAŞ eski binasının üniversiteye yapılan tahsis işlemini iptal ettik. Üniversite için başka çareler üreteceğiz, tabi ki destek olacağız.”

Tunç Soyer, ayrıca CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek vereceklerini, program detayının yakında netleşeceğini de ifade etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan Konut Kampanyalarına Destek Açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan Konut Kampanyalarına Destek Açıklaması
Emine Erdoğan, Ukraynalı Yetim Çocukları Ziyaret Etti
Emine Erdoğan, Ukraynalı Yetim Çocukları Ziyaret Etti
Emine Erdoğan’dan Ukraynalı Yetim Çocuklara Ziyaret
Emine Erdoğan’dan Ukraynalı Yetim Çocuklara Ziyaret
Emine Erdoğan, Üreten Kadınları Ödüllendirdi
Emine Erdoğan, Üreten Kadınları Ödüllendirdi
TMSF’den Yapılan Açıklamada Şirketlere El Koyma İddiaları Yalanlandı
TMSF’den Yapılan Açıklamada Şirketlere El Koyma İddiaları Yalanlandı
Türkiye Meclisi Yeni Haftada Siber Güvenlik ve Otel Yangını İncelemesi Yapacak
Türkiye Meclisi Yeni Haftada Siber Güvenlik ve Otel Yangını İncelemesi Yapacak
Yeni Kalem - Haberin Merkezi
Copyright © 2025 Tüm hakları YENİKALEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması