57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor ile Galatasaray, Sivas 4 Eylül Stadı’nda mutlu sona ulaşmak karşılaşıyor.
Geçen sezon tarihlerinde ilk kez Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayan Akhisarspor, geçen hafta kesinleşen ligden düşmelerinin ardından taraftarının gönlünü almanın peşinde. Galatasaray ise Türkiye Kupası zaferiyle, ligde hafta sonu Başakşehir’le oynanacak şampiyonluk maçı öncesinde moral depolamak istiyor.
AKHİSARSPOR: 0 – 0 :GALATASARAY
STAT: 4 Eylül
HAKEM: Suat Arslanboğa
SAAT: 20.45
YAYIN: ATV
AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic, Lopes, Caner, Kadir, Sissoko, Rotman, Zeki, Barbosa, Güray, Manu
TEKNİK DİREKTÖR: Cem Kavçak
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Selçuk, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
Hafta sonu Medipol Başakşehir ile lig şampiyonluğu için mücadele edecek Galatasaray, 5 günde iki kupa hedefinin ilk ayağında başarılı olmak isterken, hafta sonu lige veda eden Akhisarspor’un hedefi de taraftarına kupa ile teselli vermek. Yeşil siyahlılar, mutlu sona ulaşırsa 2 sene üst üste bu başarıya ulaşmış olacak.
22 kez final oynayıp 17 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray’da Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası’nı kazanarak bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girmek istiyor. Süper Lig’de 7 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını taşıyan Terim, Akhisarspor’u mağlup etmeleri durumunda 3. kez Türkiye Kupası’nı kaldıracak.
Kupada 1999 ve 2000’de iki kez mutlu sona ulaşan Terim, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak olmak için mücadele edecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap