GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 17:14   Güncelleme : 25-11-2022 17:14

GOOGLE REKLAMLARI İÇİN NE KADAR BÜTÇE GEREKLİDİR?

GOOGLE REKLAMLARI İÇİN NE KADAR BÜTÇE GEREKLİDİR?

Reklam dolayısıyla reklamcılık yediden yetmişe herkesin ihtiyacı olan bir hizmettir. Ürün ve hizmet yelpazesi genişleyedursun yeni ihtiyaçlar da aynı hızla ortaya çıkmaktadır. Artan insan ihtiyaçları ve tüketim çılgınlığının yaşaması için, kapitalist sistemlerin beslemesiyle birlikte reklam ve iletişim hizmetlerine hayati bir şekilde bağlıdır. Bu bağlamda tüketici profili de geçmiş yıllara göre değişmiş, yeni profiller oluştukça reklam verenler de bu yeni tüketici profiline ulaşmak için çırpınır olmuşlardır. Yeni reklamcılık anlayışında Google reklamları, pastadaki payın hatırı sayılır büyüklükteki kısmını işgal etmektedir. Google reklamı vermek isteyen fakat bu konu hakkında fazla bilgisi olmayan ya da bilgi kirliliği içinde hangi bilginin doğru olduğunu bilemeyen kişilerin kafasında oluşan en büyük soru işaretinin kaynağı ise Google reklamı ya da reklamları için ne kadar bütçe ayırmaları, bunun için ne miktardaki bütçenin gerekli olduğudur. Yanı sıra bu reklamları hazırlayan dijital ajans çalışanları da size yardımcı olacaktır ancak birkaç adımda bütçenizi nasıl ayarlamak gerektiğine karar verebileceksiniz.

İLK DENEYİM VE TIKLAMA KAVRAMI

İlk defa Google reklamı işine mi soyundunuz? Veya devam mı etmek istiyorsunuz. Bilmeniz gereken ilk ve en önemli kavram tıklamadır. Tıklama oranı ve dönüşüm oranını yakından ilgilendiren, arttırma ya da eksik, hatalı bir yaklaşımla eksiltme gücüne sahip şey ise kelime öbekleri yani anahtar kelimelerdir. Ülkemizde bir tıklamanın fiyat aralığı yaklaşık olarak 10 kuruş ile 10 tl arasında değişmektedir ancak sektöre göre tıklama maliyetinin yükselmesi de mümkündür. Tıklama oranı reklamın dolayısıyla sitenin görünürlüğü ile de ilişkilidir bu sebepten 200 tıklama istiyorsanız maliyeti ile birlikte çarparak ortalama bir bütçe miktarı belirleyebilirsiniz.

FİYAT ARALIĞI DEĞİŞİMİ

Sektöre göre değişmesi gibi fiyat aralığını belirleyen bir başka unsur ise rakipler ve rekabettir. Rekabetin yoğun olduğu bir alanda reklam veriyorsanız ve rakiplerinizin sayısı da fazlaysa fiyat aralığı verilmiş olan en yüksek teklife göre de değişebilmektedir. Şayet daha minimal bir başlangıç istiyorsanız arama ağı reklamları da işinizi görecektir.

Daha fazla bilgi için https://www.bigbang-digital.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.