Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2 Ağustos tarihi itibarıyla haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervleri 584 milyon dolarlık bir artışla 92 milyar 491 milyon dolara yükseldi. 26 Temmuz’da 91 milyar 907 milyon dolar seviyesinde bulunan brüt döviz rezervleri, bu dönemde önemli bir artış kaydetti.
Aynı dönemde altın rezervleri de artış gösterdi. Altın rezervleri, 1 milyar 791 milyon dolarlık bir artışla 56 milyar 104 milyon dolardan, 57 milyar 895 milyon dolara çıktı. Bu durum, Merkez Bankası’nın toplam rezervlerinde de belirgin bir yükselişe neden oldu.
TCMB’nin haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 2 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 375 milyon dolarlık bir artış yaşandı. Böylece Merkez Bankasının toplam rezervleri, 148 milyar 11 milyon dolardan 150 milyar 386 milyon dolara yükselerek dikkate değer bir seviyeye ulaştı.
Bu sonuçlar, Türkiye’nin döviz rezervlerindeki artışı ve ekonomik istikrarı sağlama yolundaki çabalarını destekler nitelikte. TCMB’nin rezervlerdeki bu artış, ekonomiye olan güvenin ve istikrarın devam edebilirliğine işaret etmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]