Manchester City, Premier Lig 34. haftanın erteleme maçında Tottenham’ı konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan maçın ikinci yarısında Manchester City, De Bruyne’nin asistiyle Norveçli süper star Erling Haaland’ın 51. dakikada attığı golle öne geçti. De Bruyne, aynı zamanda 90+1. dakikada penaltıdan attığı golle galibiyeti garantiledi.
De Bruyne, bu sezonki 10. asistini yaparak Premier Lig tarihinde en çok asist yapan ikinci oyuncu unvanını elde etti. Belçikalı yıldız, Cesc Fabregas’ı geride bırakarak zirvede 163 asistle Ryan Giggs’in ardından yer aldı.
Maçta sakatlanan Alisson’un yerine oyuna giren Stefan Ortega, Tottenham’ın net gol pozisyonlarında devleşerek takımını ipten aldı. Ortega’nın kalesindeki harika performansı, Manchester City’nin galibiyetini garantiledi.
Bu sonuçla birlikte Manchester City, puanını 88’e çıkararak liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Arsenal’in 2 puan önünde zirvede yer alarak son haftaya giren Manchester City, evinde West Ham United’ı konuk edecek. Diğer yandan Arsenal ise Everton’ı ağırlayacak.
Manchester City, De Bruyne ve Haaland’ın performansıyla Tottenham’u mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]