Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, günün açılışında önceki kapanışa göre 7,78 puan ve yüzde 0,08 artışla 9.673,56 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,34, holding endeksi yüzde 0,11 değer kazandı.
Gün içerisinde sektör endekslerinde farklı performanslar görüldü. En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 0,99 ile inşaat olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,40 ile bilişim sektörü oldu.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ABD’de ekonominin “yumuşak iniş” yapabileceği beklentilerini desteklemesi risk iştahını artırdı. Ancak Avrupa’da resesyon endişelerinin güçlenmeye devam etmesi piyasaların yön bulmasını zorlaştırdı.
Bugün yurt içinde ve dünya genelinde imalat sanayi PMI ile Avro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Analistler, BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın destek konumunda olduğunu ifade ediyor.
Bu haberde, Borsa İstanbul’da günün açılışında yaşanan gelişmeler, sektör endekslerinin performansı, küresel piyasalardaki durum ve analistlerin değerlendirmeleri yer alıyor. Gün içerisinde yaşanan dalgalanmalar ve küresel ekonomiye dair endişeler, yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]