Bitcoin, 100.000 dolar barajını aşarak tarihi bir rekor kırdı.
Bitcoin’in yükselişinde, Trump’ın kripto paralara yönelik ılımlı düzenlemeler yapılacağı beklentileri etkili oldu.
Son 24 saatte yüzde 6’dan fazla artan Bitcoin’in fiyatı, ilk kez 100.000 doların üstüne çıkarak 103.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu durum, kripto para piyasasının değerini 3 trilyon 600 milyar doların üzerine taşıdı.
Trump’ın dijital varlıkları benimsediğine yönelik açıklamaları ve ABD’yi kripto paranın başkenti yapma vaadi, Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarında artışa neden oldu. Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in istifasının da kripto para piyasasında olumlu bir hava oluşturduğu belirtiliyor.
Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Bitcoin’in fiyatı 44.112 dolar seviyesindeydi. Bugün 103.000 doları aşan fiyatıyla yatırımcılara büyük kazançlar sağlayan Bitcoin, Türk lirası bazında da rekor seviyelere ulaştı. Ethereum da son 24 saatte yüzde 5,8 değer kazanarak 3.860 dolara çıktı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]