SON GELİŞMELER
--:--:--

Almanya’da Halkın İsrail-Gazze Saldırılarındaki Tutumu Değişti

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Almanya’da Halkın İsrail-Gazze Saldırılarındaki Tutumu Değişti

Alman Halkı İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarını Tersine Döndü

Forsa araştırma şirketinin Stern dergisi için yaptığı ankete göre, Almanya’da halkın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları konusundaki tutumu değişti. Ankete katılanların yüzde 61’i İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı olduğunu belirtti. Bu oran, geçen yılın kasım ayında yüzde 31 olarak tespit edilmişti.

Ankete Katılanların %33’ü Saldırılara Anlayış Gösterdi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına anlayış gösterenlerin oranı ise yüzde 33 olarak belirlendi. Bu oran kasımda yüzde 62 şeklinde ölçülmüştü.

İsrail-Gazze Çatışmalarında Son Durum

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328’i çocuk, 10 bin 171’i kadın olmak üzere 36 bin 550 Filistinli öldürüldü, 82 bin 959 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 293’ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 644 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 525 Filistinli hayatını kaybetti.

Benzer Haberler
Trump, Obama Dönemi İklim Kararını Geri Çekti
Trump, Obama Dönemi İklim Kararını Geri Çekti
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Diplomasi Çalışmalarını Paylaştı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Diplomasi Çalışmalarını Paylaştı
Russell: UNICEF’in Geleceği ve Çocukların Durumu
Russell: UNICEF’in Geleceği ve Çocukların Durumu
Ehud Barak ve Jeffrey Epstein İlişkisi
Ehud Barak ve Jeffrey Epstein İlişkisi
Gökbilim Dünyası Yeni Kuyruklu Yıldızı Keşfetti: MAPS
Gökbilim Dünyası Yeni Kuyruklu Yıldızı Keşfetti: MAPS
AB Komisyonu Sözcüsü Thomas Regnier’den Dijital Platformlar Açıklaması
AB Komisyonu Sözcüsü Thomas Regnier’den Dijital Platformlar Açıklaması
Yeni Kalem - Haberin Merkezi
Copyright © 2025 Tüm hakları YENİKALEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması