Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımların meyvelerini verdiği görülüyor. Uluslararası kuruluşlar, Türkiye’nin notuna ilişkin üst üste iyileştirmeler yaparken, izlenen politikalar çerçevesinde makroekonomik veriler de olumlu sinyaller gönderiyor.
Özellikle ödemeler dengesindeki iyileşme, döviz rezervlerinin rekor seviyelere çıkması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başta olmak üzere ekonomi kurumlarının attığı normalleşme adımları, piyasalarda olumlu karşılanıyor.
Bu gelişmeler yabancı ilgisinin Türk lirası varlıklara olan talebini artırırken, Türkiye’nin borçlanma maliyetleri de geriliyor. Haftanın son işlem gününde Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i 249,8’e indi. Bu seviye, Şubat 2020’den bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.
Enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar ve izlenen politikaların Türkiye ekonomisine olan güveni artırdığı ve uluslararası yatırımcıların ilgisini çektiği gözlemleniyor. Bu durum, Türkiye’nin finansal istikrarını güçlendirirken, ekonomik büyüme ve refahın artmasına da katkı sağlıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]