Fenerbahçe’nin ilerleyen yaşına rağmen başarılı performansını sürdüren Boşnak golcüsü Edin Dzeko’ya MLS’ten çarpıcı bir transfer teklifi geldi. Geçen sezon bedelsiz olarak sarı-lacivertli takıma katılan Dzeko, Süper Lig’de ilk yılında 21 gol atarak dikkatleri üzerine çekmiş ve gol krallığı yarışında 2. sırayı almıştı.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 38 yaşındaki golcüye MLS’ten yıllık 8 milyon euroluk bir teklif yapıldı. Ancak Dzeko, bu teklifi “Fenerbahçe’ye verilmiş bir şampiyonluk sözüm var” diyerek anında reddetti. Sarı-lacivertli kulüpte yıllık 4.2 milyon euro kazanan tecrübeli futbolcu, sadakatini ve bağlılığını bir kez daha göstermiş oldu.
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 22 maçta 1.324 dakika sahada kalan Dzeko, 13 gol atarak takımına önemli katkılar sağladı. Ayrıca 3 asistlik performansıyla da dikkat çeken Boşnak golcü, sarı-lacivertli takımla olan sözleşmesini sezon sonuna kadar sürdürecek.
Edin Dzeko’nun MLS’ten gelen teklifi reddetmesi, Fenerbahçe taraftarları arasında büyük sevinç yarattı ve golcünün sarı-lacivertli formayla bağını bir kez daha güçlendirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]